Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Робочої групи з питань інновацій ДСА України

27 червня 2012, 14:56

27 червня 2012 року в конференц-залі Державної судової адміністрації України відбулося чергове засідання Робочої групи з питань інновацій.

Відкрив засідання в.о. Голови ДСА України Володимир Півторак, який відзначив важливість завдань, що означені перед учасниками Робочої групи та наголосив на потребі обговорення окремих з них. Зокрема, за словами Володимира Піаторака вже напрацьовано проект Стратегічного плану розвитку судової гілки влади України, а обговорення цього Плану наразі триває. Відтак, зауважив в.о. Голови ДСА України під час засідання відбудеться презентація Плану для учасників Робочої групи з питань інновацій та подальше його обговорення.

Заступник керівника Робочої групи Юлія Седик презентувала результати обговорення проект Стратегічного плану розвитку судової гілки влади України та провела серед учасників фокус-групове обговорення проекту Плану.

Учасники Робочої групи з питань інновацій заслухали звіт керівників підгруп, зокрема, підгрупи зі створення та впровадження концепції автоматизації судової влади, питань оптимізації ЄДРСР, та питань оновлення функціоналу КП «ДЗС» (керівник підгрупи – Леонід Богданов), підгрупи з вдосконалення системи статистики, діловодства, документообігу, та архівної роботи (керівник підгрупи – Леонід Богданов), підгрупи з розробки та впровадження стандартів функціонування суду (керівник підгрупи – Юлія Седик), підгрупи зі створення стратегічного плану розвитку судової влади (керівник підгрупи – Юлія Седик), підгрупи з питань професійного розвитку і навчання в судовій сфері (керівник підгрупи – Наталія Шукліна), підгрупи з розробки та впровадження єдиної інформаційної політики судової влади (керівник підгрупи – Юрій Забара), а також оголошено звіт підгрупи з питань бюджету та фінансування судів.

 

Довідково:

Робочу групу з питань інновацій утворено відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 15 червня 2011 року № 100.

Основною метою робочої групи є створення і впровадження інноваційних моделей організаційного забезпечення роботи суду на базі поєднання сучасних концепцій адміністрування суду та новітніх інформаційних технологій.

Головними завданнями робочої групи визначено вдосконалення функціонування і підтримка користувачів комп’ютерної програми «Документообіг загальних судів», а також розробка концепції та технічного завдання із створення автоматизованої системи управління справами суду, що поєднує сучасні моделі адміністрування суду та новітні інформаційні технології.