Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Говорити сьогодні про свободу – означає виявляти солідарність з Україною», - президент Міжнародної асоціації суддів

26 липня 2024, 14:51

В час важкої героїчної боротьби українського народу за свою свободу надзвичайно важливою є підтримка та солідарність на міжнародному рівні, в тому числі з боку суддівського середовища.

Президент Міжнародної асоціації суддів, Голова Апеляційного суду міста Порту (Португалія) Хосе Ігрея Матос висловив підтримку Україні.

Під час урочистостей, присвячених Дню Свободи Португалії, який проходили в Апеляційному суді Порту, у своїй промові він зазначив: «…Говорити сьогодні про свободу – означає виявляти солідарність з тими, хто її захищає і заради неї страждає та вмирає. Це означає вшанувати Україну та опір її народу перед обличчям зовнішньої агресії. З кожним нападом на свободу, демократію та законно утримуваний суверенітет, дзвони, які сповіщають про гноблення, тиранію, жорстокість, авторитаризм, б'ють для мене, для вас, для кожного з нас. Тому пам'ятати квітень (День Свободи Португалії) - це пам'ятати український народ, всіх нас, об'єднаних у людство, яке страждає і бореться за вічний ідеал – ідеал свободи; наші дії є нашими символами. Для українських представників, присутніх тут, це тверде слово солідарності між рівними…»

«Через головний девіз – свобода, я вирішив присвятити церемонію Україні, з відкриттям виставки про медалі, створені для вшанування українських воїнів», - зауважив він.

До кінця липня в Палаці правосуддя експонується виставка «Нові українські військові відзнаки: відзнаки України на війні». Перед тим вона була розміщена в парламенті Португалії, відкривав її Президент парламенту Португалії.

Суддя Хосе Ігрея Матос є президентом Міжнародної асоціації суддів. Асоціація заснована в 1953 році і об’єднує національні асоціації 94 країн, є найбільшою організацією суддів у всьому світі. Він був суддею з 1990 року, а зараз є головою Апеляційного суду в Порту, Португалія. Він є членом Консультативної ради європейських суддів Ради Європи та Консультативної ради Глобальної мережі доброчесності суддів ООН.

Книга про нагороди


Публікація на сайті парламенту Португалії