Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На сайті «Судова влада України» з’явилася можливість більше довідатися про медіацію як спосіб вирішення спору

25 липня 2024, 13:57

Вища рада правосуддя та Державна судова адміністрація підтримали ініціативу Української академії медіації щодо підвищення обізнаності про врегулювання конфліктних ситуацій шляхом медіації, поширення інформації стосовно можливості проведення медіації на будь-якій стадії судового процесу.

На сайті «Судова влада України» в розділі «Громадянам» з’явилася рубрика «Медіація для вирішення спору». Тут міститься інформація про поняття, процедуру, переваги медіації та її співвідношення з судовим розглядом. Також громадяни можуть довідатися як знайти медіатора для вирішення різноманітних спорів та конфліктів.

На сьогодні медіація є затребуваним методом вирішення конфліктів у світі, міжнародна підтримка сфери застосування медіації постійно розширюється. Імплементація медіації – один із головних пріоритетів діяльності Ради Європи, яка зазначає, що однією з перешкод розвитку процедури медіації є недостатня обізнаність.

З огляду на прагнення України стати повноправним членом Європейського Союзу Вища рада правосуддя підтримує кроки щодо сприяння імплементації міжнародно-правових документів Ради Європи стосовно ефективності медіації в сімейних, цивільних, кримінальних справах.

Ініціатива реалізована за підтримки Державного підприємства «Інформаційні судові системи».