Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП вживає заходів для призначення нового члена Етичної ради

25 липня 2024, 11:01

Вища рада правосуддя звернулася до міжнародних партнерів, які є суб’єктами формування Етичної ради, із проханням надати пропозиції щодо кандидата до складу цього органу.

Статтею 9¹ Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що з метою сприяння органам, що обирають (призначають) членів Вищої ради правосуддя, у встановленні відповідності кандидата на посаду члена Вищої ради правосуддя критеріям професійної етики та доброчесності утворюється Етична рада.

Перший склад Етичної ради, членом якої з-поміж інших є суддя Верховного Суду штату Массачусетс у відставці Роберт Корді, розпочав роботу 9 листопада 2021 року.

12 липня 2024 року до Вищої ради правосуддя надійшов лист члена Етичної ради Роберта Корді із проханням припинити його повноваження за власним бажанням із 31 липня 2024 року. На підставі цього листа видано наказ Голови Вищої ради правосуддя від 23 липня 2024 року «Про дострокове припинення повноважень члена Етичної ради Роберта Корді».

24 липня 2024 року через Міністерство закордонних справ України Вища рада правосуддя звернулася до іноземних дипломатичних представництв, акредитованих в Україні із проханням надати пропозиції щодо кандидата до складу Етичної ради.

Вища рада правосуддя наголошує, що безперервна робота Етичної ради є невід’ємним важливим елементом процесу формування оновленого складу Вищої ради правосуддя шляхом здійснення перевірки кандидатів на вакантні посади членів Вища рада правосуддя від з’їзду адвокатів України та за квотою Президента України на відповідність критеріям доброчесності та професійної етики.

Вища рада правосуддя