Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Забезпечення приміщенням Служби дисциплінарних інспекторів ВРП залишається пріоритетним завданням

19 липня 2024, 13:30

Питання щодо забезпечення приміщенням Служби дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя, а також Вищого антикорупційного суду обговорювалося під час засідання підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, яке відбулося 18 липня 2024 року.

Заступник голови цього Парламентського Комітету Павло Павліш зазначив, що під час розгляду пропозицій до Бюджетної декларації на 2025-2027 роки Комітет Верховної Ради України з питань правової політики в межах виконання зобов’язань, передбачених Угодою про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, порушив питання щодо формування Служби дисциплінарних інспекторів, а також збільшення штатної чисельності суддів Вищого антикорупційного суду та у зв’язку з цим забезпечення Служби і Суду додатковими приміщеннями.

Як зазначив заступник Голови Вищої ради правосуддя Дмитро Лук’янов, у зв’язку з утворенням нового структурного підрозділ ВРП – Служби дисциплінарних інспекторів, виникла проблема як і з забезпеченням приміщеннями, так і зі збільшенням її фінансування на 2025 рік.

Оскільки дисциплінарні інспектори повинні постійно брати участь у засіданнях Дисциплінарних палат ВРП, то приміщення має бути розташовано на розумній відстані від Вищої ради правосуддя. Орієнтовна площа приміщення має становити від 600 до 1000 квадратних метрів для розміщення 52 працівників цієї Служби (26 дисциплінарних інспектора та 26 працівників, які здійснюють організаційне забезпечення СДІ).

Потенційне приміщення на вулиці Тарасівській, яке передбачалося для розміщення СДІ, було пошкоджено через обстріли Києва агресором рф, через що потребує ремонту.

Член ВРП, член Конкурсної комісії з добору дисциплінарних інспекторів Юлія Бокова повідомила, що за оптимістичними прогнозами Служба дисциплінарних інспекторів має бути створена на початку жовтня поточного року, тож працівників треба розмістити, щоб вони невідкладно розпочали діяльність.

Вища рада правосуддя