Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховна Рада України прийняла Закон "Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України для виправлення недоліків технічного характеру"

19 липня 2024, 11:42

Верховна Рада України 17 липня 2024 року ухвалила Закон України «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України для виправлення недоліків технічного характеру» (законопроект реєстр. 10274).

Положеннями закону вносяться зміни до Кримінального процесуального кодексу України з метою усунення недоліків технічного характеру та приведення його тексту до стандартів якісного закону, якими:

1) у ч. 2 ст. 64-2 слова «третьою особою» замінюються словами «права та обов’язки третьої особи», передбачивши, що права та обов’язки третьої особи, щодо майна якої вирішується питання про арешт, виникають з моменту звернення прокурора до суду із клопотанням про арешт майна;

2) у ч. 3 ст. 309 слова «скарги на інші» замінюються словом «Інші», тим самим врегульовуючи, що інші ухвали слідчого судді (крім визначених у ч.ч. 1, 2 ст. 309 КПК України) оскарженню не підлягають і заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді;

3) у ч. 4 ст. 568 слово «запитуваній» замінюються словом «запитуючій», а, відтак, зазначається, що майно, передбачене п. 1 ч. 3 ст. 568 КПК України, не передається запитуючій стороні або його передання може бути відстрочене чи тимчасовим, якщо це майно потребується для цілей розгляду цивільної або кримінальної справи в Україні чи не може бути вивезено за кордон з інших підстав, передбачених законом.

Верховна Рада України