Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за обвинуваченням у здійсненні колабораційної діяльності!

19 липня 2024, 08:33

18 липня 2024 року Великоновосілківський районний суд Донецької області ухвалив вирок щодо громадянки, обвинуваченої у скоєнні колабораційної діяльності за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Судовий розгляд справи проводився без обвинуваченої (спеціальне судове провадження).

Як зазначено у вироку, підсудна, усвідомлюючи суспільну небезпечність своїх дій, діючи умисно, всупереч інтересам держави України, її суверенітету й територіальній цілісності, у невстановлений в ході досудового розслідування дату та час, але не пізніше липня 2022 року, прийняла пропозицію представників держави агресора російської федерації та представників незаконних збройних формувань так званої «днр» та добровільно зайняла посаду «и.о. главы Краснополянского сельсовета» у с. Красна Поляна Старомлинівської сільської територіальної громади Волноваського району Донецької області, тобто добровільно зайняла посаду, пов’язану з виконанням адміністративно-господарських функціій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території.

За результатами судового розгляду суд визнав винною громадянинку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України, та призначив покарання у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їй майна на користь держави, та позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 15 років.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.