Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід подружжю за обвинуваченням у поширенні інформації про розміщення ЗСУ

18 липня 2024, 11:08

12 липня 2024 року слідчий суддя Зарічного районного суду м. Суми розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою жінці, яка підозрюється у вчиненні державної зради (частина 2 статті 111 КК України).

За результатами розгляду суд задовольнив клопотання та застосував до підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави. Строк дії ухвали визначено до 8 вересня 2024 року включно. З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрювана відправляла представнику держави-агресора у месенджері скриншоти із зображенням супутникових карт «Google maps», а також текстові повідомлення з описом місць знаходження військової частини, блокпостів та техніки Збройних Сил України.

Крім того, 12 липня 2024 року судом також взято під варту чоловіка, якого підозрюють у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України (частина 2 статті 114-2 КК України). Строк дії ухвали визначено 8 вересня 2024 року включно. За даними слідства, чоловік проживав на території одного з населених пунктів Сумщини, неодноразово інформацію про розташування Збройних Сил України повідомляв своїй дружині, яка вищевказану інформацію передавала представнику держави-агресора.

Ухвали набрали законної сили.