Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий діалог: суддя Львівського апеляційного суду надав методичну допомогу суддям Турківського районного суду Львівської області

28 червня 2024, 12:51

Суддя Львівського апеляційного суду Олег Ванівський разом з помічниками суддів надали методичну допомогу в застосуванні законодавства при розгляді цивільних справ суддям Турківського районного суду Львівської області.

26 червня 2024 року Турківський районний суд Львівської області став майданчиком для діалогу суддів в рамках виконання плану роботи Львівського апеляційного суду на І півріччя 2024 року.

На зустрічі були присутні суддя Львівського апеляційного суду Олег Ванівський, судді Турківського районного суду Львівської області, помічники суддів та працівники апарату суду.

Важливість такого діалогу зумовлена тим, що наразі виникає багато питань щодо застосування норм матеріального і процесуального права, пов’язаних, зокрема, зі змінами у законодавстві у зв’язку з введенням в Україні воєнного стану.  

Учасники зустрічі акцентували увагу на те, що у надскладний для країни час судді виконують свою головну місію – забезпечують доступ до правосуддя. Суди змогли згуртуватися, самоорганізуватися та відправляти правосуддя в умовах воєнного стану, як того вимагає закон.

Велика частина питань, які судді обговорювали під час зустрічі, так чи інакше стосувалася війни. Також обговорювались проблемі питання правозастосування норм матеріального та процесуального права, які виникають при розгляді цивільних справ, зокрема встановлення фактів пов’язаних із введенням воєнного стану, сімейних справ (спори щодо дітей, позбавлення батьківських прав, визначення місця проживання дитини) тощо.  

Голова Турківського районного суду Львівської області Оксана Кшик подякувала колегам за можливість зустрітись в умовах реального часу та зазначила, що такого роду заходи забезпечують можливість для обміну індивідуальним досвідом кожного судді до досконалого розгляду справ.

На завершення суддя Олег Ванівський висловив побажання проведення таких зустрічей і в подальшому, аби ще більше вдосконалити роботу суддівської ланки із важливих питань.