Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі: оголошено вирок за обвинуваченням у здійсненні колабораційної діяльності

27 червня 2024, 15:54

Корольовський районний суд м. Житомира розглянув у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина України, уродженця селища Соснове, Луганської області, у вчиненні злочину, передбаченого частиною 6 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що громадянин України, перебував на тимчасово окупованій території Сватівської міської територіальної громади Сватівського району Луганської області, обіймав посаду редактора «Общественно-политической газеты «Сватовский вестник», засновником якої є «Государственное унитарное предприятие Луганской народной республики «ЛУГАНЬМЕДИА», метою якого є звітність про результати роботи місцевої окупаційної влади щодо покращення благоустрою населення, звинувачення підрозділів ЗСУ та української влади у воєнних злочинах, заклик до громадськості брати участь в антиукраїнських заходах, всебічна підтримка держави агресора та її окупаційної адміністрації.

Корольовський районний суд м. Житомира повідомляє, що обвинувачений достовірно знав про незаконність створення збройними формуваннями «ЛНР» та окупаційною адміністрацією РФ органів влади на тимчасово окупованій ними території України, усвідомлював протиправність своїх дій, з ідеологічних мотивів та з метою організації і проведенні заходів політичного характеру, здійснював інформаційну діяльності у співпраці з державою-агресором РФ, записав особисте відео звернення із закликами громадськості  щодо прийняття участі у голосуванні за приєднання тимчасово окупованої території Луганської області (зокрема м. Сватове) до складу ворожої держави - агресор РФ.

Вироком суду за сукупністю злочинів громадянину України призначено остаточне покарання у виді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати будь – які посади в органах державної влади та органах місцевого самоврядування, строком 12 років та з конфіскацією усього належного йому на праві власності майна.

Наразі вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в установленому законом порядку.