Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

9 років позбавлення волі: вирок мешканці Сєвєродонецька за обвинуваченням у здійсненні колабораційної діяльності

27 червня 2024, 11:09

27 червня 2024 року Тернівським міським судом Дніпропетровської області ухвалено обвинувальний вирок, яким мешканку м. Сєвєродонецьк Луганської області, визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статтею 111-1 Кримінального кодексу України, яка будучи громадянкою України, у період з березня 2022 року по серпень 2022 року, перебуваючи на території смт Новоайдар Щастинського району Луганської області, умисно, добровільно зайняла посаду т.зв. «заступника голови адміністрації Новоайдарського району лнр», повʼязану з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора т.зв. «адміністрації Новоайдарського району лнр», що діє у Щастинському районі Луганської області.

При цьому, обвинувачена, усвідомлювала факт відкритої російської агресії проти України, метою якого є повалення конституційного ладу, територіальної цілісності та захоплення території України, що вказує на добровільність зайняття нею посади, враховуючи характер її дій, їх послідовність та тривалість.

Громадянці призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 9 років шість місяців з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і державного управління, органах місцевого самоврядування, та посади повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих та/або адміністративно-господарських функцій в органах, що надають публічні послуги на строк 15 років з конфіскацією всього майна, що належить їй на праві приватної власності.

Вирок не набрав законної сили.