Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 років позбавлення волі: ухвалено вирок у резонансній справі за фактом вбивства чотирьох людей

27 червня 2024, 09:31

Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу Дніпропетровської області завершено розгляд кримінального провадження за обвинуваченням чоловіка в умисному вбивстві чотирьох осіб (частина 1 статті 115, пункт 13 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України), а також носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що у 2018 році в одному з домоволодінь, що розташоване у Центрально-Міському районі міста Кривого Рогу, було вчинено вбивство чотирьох людей, тіла яких були знайдені закопаними на присадибній ділянці цього будинку з ознаками насильницької смерті.

Крім того, під час затримання обвинуваченого Л. було виявлено та вилучено вогнепальну зброю та боєприпаси, які обвинувачений Л. незаконно придбав, носив та зберігав без передбаченого законом дозволу.

У судовому засіданні обвинувачений Л. свою вину не визнав.

Вироком суду від 18 червня 2024 року обвинуваченого Л. було визнано винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та остаточно визначено покарання у виді 15 років позбавлення волі, а також стягнуто з обвинуваченого Л. на користь потерпілої С. моральну шкоду в сумі 300 000 грн.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.