Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд розпочинає співпрацю із Всесвітньою організацією інтелектуальної власності над створенням посібника з ІВ для суддів

24 червня 2024, 08:28

У межах реалізації Меморандуму про взаєморозуміння між Верховним Судом і Всесвітньою організацією інтелектуальної власності (ВОІВ), підписаного в листопаді 2023 року, розпочато роботу над розробленням посібника з інтелектуальної власності для суддів (Intellectual Property Benchbook for Ukraine). Рішення про необхідність створення такого посібника виникло в результаті обговорень під час установчої сесії семінару ВОІВ з питань судового розгляду справ у сфері ІВ для представників української судової системи.

Верховний Суд вестиме роботу над розробленням посібника разом з ВОІВ, який водночас координуватиме цю співпрацю через свій Судовий інститут, активно залучаючи Відділ для країн Центральної Європи та Балтійських держав, Середземноморських країн, а також інші відповідні підрозділи.

Спочатку буде проведено аналіз наявних матеріалів, наданих ВС, після чого плануватимуться наступні етапи роботи над посібником.

«Ми щиро вдячні за триваючу співпрацю між Верховним Судом та ВОІВ, яка включає участь України в WIPO Lex-Judgments та проведення цього семінару. І з нетерпінням чекаємо на зміцнення нашого партнерства», – зазначив помічник Генерального директора ВОІВ Марко М. Алеман.

Верховний Суд