Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ХХ черговий з'їзд суддів України відбудеться 18 вересня 2024 року

21 червня 2024, 13:14

ХХ черговий з'їзд суддів України відбудеться 18 вересня 2024 року. Рішення про скликання з'їзду прийняли члени Ради суддів України під час засідання, яке відбувається сьогодні, 21 червня 2024 року, в Києві. 

Проведення з'їзду суддів України у вересні зумовлене необхідністю призначення судді Конституційного Суду України за квотою з'їзду суддів України.

Про місце проведення з'їзду делегатам буде повідомлено не пізніше, ніж за 14 днів до дати початку форуму.

"Проведення з'їзду суддів України у вересні й призначення судді Конституційного Суду України - це один з маркерів наших євроінтеграційних прагнень і у багатьох документах зафіксована, саме в тому числі, вимога про обрання хоча б одного судді КСУ, тому тут зволікати нам точно не потрібно", - сказав Голова Ради суддів України. 

Також, попередньо, до порядку денного будуть внесені питання: про затвердження змін до Кодексу суддівської етики; про обрання двох членів Вищої ради правосуддя; про обрання Ради суддів України; про інформацію ДСА України щодо фінансового та матеріально-технічного забезпечення судів тощо.

У рішенні про скликання з'їзду члени Ради затвердили розрахунки кількості делегатів на ХХ черговий з'їзд суддів України від судів усіх юрисдикцій та інстанцій й затвердили список членів РСУ, уповноважених Радою ініціювати створення організаційного комітету з підготовки та проведення Спільних зборів місцевих загальних судів України, й прописали інші організаційні питання забезпечення проведення форуму.

На засідання також був запрошений т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура.

За трансляцією засідання Ради суддів України можна слідкувати на YouTube каналі Ради суддів України.

Рада суддів України