Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканця Полтавської області засуджено за домашнє насильство

19 червня 2024, 14:22

18 червня 2024 року Карлівський районний суд Полтавської області розглянув з постановленням обвинувального вироку кримінальне провадження за фактом систематичного вчинення психологічного та фізичного насильства раніше неодноразово судимим мешканцем Ланнівської громади в Полтавському районі Полтавської області стосовно своєї матері.

Судом було встановлено, що чоловік з жовтня місяця 2023 року в порушення вимог статті 28 Конституції України та Закону України «Про запобігання та протидії домашньому насильству», безпричинно, умисно та систематично чинив психологічне та фізичне насильство стосовно своєї матері, з якою проживав разом. Неодноразово він, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, ображав свою матір нецензурною лайкою, погрожував їй фізичною розправою, а інколи справа доходила навіть до бійки, за що його постійно притягували до адміністративної відповідальності. Однак зробити для себе певних висновків та виправитися це кривднику не допомогло.

В результаті його було засуджено до реального покарання за домашнє насильство у виді позбавлення волі строком на 1 рік, а враховуючи його попередні судимості, остаточно засуджено до 2 років позбавлення волі, взявши під варту в залі суду.

Також з чоловіка на користь держави стягнуть витрати на психологічну експертизу в сумі 15 145,60 грн.