Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання ради суддів господарських судів

18 червня 2012, 17:36

18 червня 2012 року відбулося засідання ради суддів господарських судів, де було розглянуто ряд кадрових питань.

Орган суддівського самоврядування ухвалив рішення про внесення подання до Вищої ради юстиції про призначення 9-ти суддів на посади голів і заступників голів судів.

Так, на посади голів були рекомендовані судді:
- господарського суду Вінницької області - Микола Баранов;
- господарського суду Чернівецької області - Борис Желік;
- господарського суду Івано-Франківської області - Вікторія Соботнік;
- господарського суду Чернігівської області - Василь Шестак;
- господарського суду Донецької області - Олександр Попов.

Як відомо, більшість кандидатів (крім Олександра Попова, який обіймав посаду заступника голови зазначеного суду) на момент отримання рекомендацій обіймали зазначені посади, однак у них закінчується термін перебування на відповідних посадах.

Разом з тим, рада суддів господарських судів рекомендувала трьох суддів на посади заступників голів судів: Рівненського апеляційного господарського суду Вікторію Коломис, господарського суду Донецької області Наталію Морщагіну та господарського суду Вінницької області Федора Колбасова.

Крім того, на засіданні було розглянуто питання про заповнення вакансії голови господарського суду Волинської області. На цю посаду претендували відразу три кандидати: нинішній голова, у якого закінчилися повноваження, і він тимчасово виконує обов'язки керівника суду, - Віктор Кравчук, заступник голови - Валентина Пахолюк, і суддя цього суду Микола Шум.

За результатами таємного голосування саме Микола Шум отримав підтримку у більшості членів ради суддів господарських судів, і був рекомендований на посаду голови господарського суду Волинської області.