Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 10 років позбавлення волі засуджено мешканця Слов'янська за обвинуваченням у несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ

14 червня 2024, 12:57

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у закритому судовому засіданні розглянув кримінальне провадження за обвинуваченням раніше судимого громадянина В. у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації незаконним збройним формуванням за відсутності ознак державної зради або шпигунства).

За інформацією Слов`янського міськрайонного суду Донецької області, громадянин В. у вересні – листопаді 2023 року, перебуваючи за місцем свого постійного проживання у м. Слов’янськ, з особистих мотивів, за допомогою власного мобільного телефону, використовуючи месенджер, у групі, яка створена, адмініструється та використовується невстановленими на теперішній час представниками незаконного збройного формування «МГБ ДНР», здійснив поширення інформації про розташування Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості.     

Обвинувачений В. свою провину визнав, у скоєному розкаявся.

Громадянина В. визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 114-2 Кримінального кодексу України, призначено покарання у виді десяти років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили.  

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.   

Слов`янський міськрайонний суд Донецької області