Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся другий семінар "Приклад із заочного провадження: справа MH17"

14 червня 2024, 11:12

13 червня 2024 року Національна школа суддів України спільно з Інститутом Ассера (T.M.C. Аssеr Instituut), Центром міжнародно-правового співробітництва (CILC) та Нідерландським Гельсінським комітетом (NHC) провела другий із шести запланованих у червні-липні спеціалізованих семінарів для суддів, секретарів судових засідань та помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів "Приклад із заочного провадження: справа MH17".

Роботу семінару відкрила та надалі модерувала молодша наукова співробітниця Інституту Ассера  Габріела Раду.

Під час заняття речниця Національної прокуратури Нідерландів та Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи МН17 Брехті ван де Моосдейк та старший помічник прокурора в прокуратурі Нідерландів і старший помічник юридичної команди у справі MH17 Йонте ван Ессен дослідили роль комунікації в судовому процесі, особливо в резонансних міжнародних справах, а також ознайомили українських слухачів з роботою та висновками Спільної слідчої групи (JIT) по заочному кримінальному провадженні у справі MH17.

У заключній частині семінару учасники мали змогу обговорити представлений матеріал, поставити уточнюючі запитання експертам та отримати фахові поради.

Наступний із серії семінар на тему: "Вступ: розуміння травми та її впливу на жертв і свідків" відбудеться 20 червня 2024 року.

Національна школа суддів України