Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівник ДСА України Максим Пампура відвідав Миколаївщину: підсумки візиту

13 червня 2024, 16:25

Державна судова адміністрація України є державним органом у системі правосуддя, який здійснює організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади з метою створення належних умов функціонування судів і діяльності суддів.

Візит у Миколаївську область відбувся 12 червня 2024 року.

Склад делегації:

т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура;

народний депутат України, голова підкомітету з питань політичної реформи та конституційного права Комітету з питань правової політики Верховної Ради України Максим Дирдін;

т. в. о. начальника управління розпорядження державним майном Державної судової адміністрації України Ірина Галівець.

      

Учасники делегації відвідали судові установи та спільно з т. в. о. начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Миколаївській областi Олександром Стасюком, Головою Господарського суду Миколаївської області Мариною Мавродієвою, Головою Миколаївського апеляційного Суду Ігорем Лівінським, Головою Центрального районного суду м. Миколаєва Галиною Подзігун та начальником територіального управління Служби судової охорони у Миколаївській області Ігорем Кирником обговорили низку питань щодо належної роботи судів Миколаївщини та забезпечення охорони громадського порядку під час судових засідань, а також охорони будівель та приміщень судів обласного центру.

      

Зокрема зустріч з керівництвом Господарського суду Миколаївської області була присвячена вирішенню питання забезпечення суду належними  приміщеннями, оскільки  приміщення, в якому розміщувався  суд  раніше, було знищено 29 березня 2022 року внаслідок ракетного удару рф по будівлі Миколаївської обласної ради. Приміщення, в якому наразі розміщується суд, відповідні територіальні управління ДСА України та Служби судової охорони було ретельно оглянуто;  напрацьовано шляхи вирішення порушеного питання.

Під час відвідування Ленінського районного суду м. Миколаєва, з метою підготовки до опалювального сезону, було напрацьовано подальші кроки щодо забезпечення приміщення суду централізованим опаленням.

      

Під час візиту до Центрального районного суду м. Миколаєва  для вирішення нагального питання щодо відновлення конвоювання  підсудних до приміщення суду, за участю начальника служби конвоювання та охорони секції служби військової частини 3039  Юрія Колесніка, з керівництвом суду та територіального управління ДСА України в Миколаївській області було напрацьовано конкретні заходи щодо відновлення конвоювання підсудних у найкоротший термін.

      

Під час відвідування Корабельного районного суду м. Миколаєва було проведено дослідження умов розміщення суддів та працівників апарату; зокрема оглянуто будівлю суду, пошкоджену внаслідок ракетного обстрілу армією рф та в якій наразі судом не здійснюється судочинство. Під час спільного обговорення  було запропоновано варіанти покращення умов  розміщення суду та напрацьовано шляхи  вирішення питання щодо передачі зазначеного приміщення до сфери управління ДСА України та створення в ньому відповідних належних умов для здійснення правосуддя.

Під час відвідування Миколаївського апеляційного суду  керівник ДСА України Максим Пампура ознайомився з умовами розміщення суду. Також було оглянуто приміщення, в яких до кінця поточного року заплановано завершення  відповідних будівельних робіт  з капітального ремонту та  введення зазначеного приміщення в експлуатацію.