Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змінено територіальну підсудність судових справ Авдіївського міського суду Донецької області

11 червня 2024, 16:38

Рішенням Вищої ради правосуддя територіальну підсудність судових справ Авдіївського міського суду Донецької області з 1 липня 2024 року змінено та передано до Індустріального районного суду міста Дніпропетровська.

З огляду на те, що Авдіївська міська територіальна громада наразі є тимчасово окупованою російською федерацією територією України, наявні безумовні підстави для розгляду питання про зміну територіальної підсудності судових справ вказаного суду.

Відповідне подання про зміну територіальної підсудності судових справ Авдіївського міського суду Донецької області шляхом її передачі до Індустріального районного суду міста Дніпропетровська вніс Голова Верховного Суду.

Державна судова адміністрація України має вжити невідкладних заходів щодо звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з питань щодо дострокового закінчення відрядження судді Слов’янського міськрайонного суду Донецької області Сергія Проніна та його відрядження до Індустріального районного суду міста Дніпропетровська для здійснення правосуддя.

Вища рада правосуддя