Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Програма USAID «Справедливість для всіх» надала міжнародну технічну допомогу ВККСУ

06 червня 2024, 10:42

3 червня 2024 року під час зустрічі заступника Голови Комісії Руслана Сидоровича з провідним спеціалістом з питань протидії корупції та верховенства права відділу сприяння розвитку демократії та врядування Місії Агентства США з міжнародного розвитку USAID в Україні Джеєм Тотті, керівником Програми USAID «Справедливість для всіх» Девідом Воном та юридичним радником Програми Мартою Гломб Вища кваліфікаційна комісія суддів України отримала обладнання для медіакласів від Програми в межах міжнародної технічної допомоги та Протоколу про співпрацю.

Заступник Голови ВККСУ подякував американським партнерам за багаторічну спільну роботу та надану допомогу і зазначив, що отримане обладнання, комплекти для запису відеоконференцій та трансляцій, посилить технічну спроможність Комісії під час онлайн-заходів і засідань для забезпечення відкритості усіх процесів. Руслан Сидорович наголосив, що для ВККСУ цифровізація – прозорість та швидкість проведення процедур і, беззаперечно, економія фінансових ресурсів.

Джей Тотті підкреслив, що підтримка Вищої кваліфікаційної комісії суддів України є одним із пріоритетів для Програми USAID «Справедливість для всіх», і запевнив, що вона й надалі сприятиме Комісії в її діяльності в межах добору професійних і доброчесних суддів.

Девід Вон звернув увагу на важливість автоматизації IT-інфраструктури ВККСУ для покращення процедури оцінювання суддів та кандидатів на посади суддів і проведення конкурсів. Він зауважив, що Програма залишатиметься одним із ключових партнерів Комісії.

Нагадаємо, що 08 вересня 2023 року між Комісією та Програмою підписано Протокол про співпрацю щодо реалізації Програми міжнародної технічної допомоги USAID «Справедливість для всіх», яким передбачено співробітництво у просуванні ідеї справедливості для всіх через зміцнення системи правосуддя, послуг у сфері юстиції та залучення суспільства для забезпечення адекватного реагування на правові проблеми й потреби українців у їх вирішенні.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України