Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Київському апеляційному суді відбувся круглий стіл щодо обговорення впровадження правил організації ефективного судочинства

06 червня 2024, 08:47

3 червня 2024 року у Київському апеляційному суді відбувся круглий стіл за участю очільниці та експертів проєкту "Судова влада і суспільство в Україні", Голови Вищої ради правосуддя, суддів Верховного Суду, членів Ради суддів України, представників правоохоронних органів, адвокатури, суддів судів-учасників проєкту та представників медіа щодо обговорення питань, пов’язаних із застосуванням судами правил організації ефективного судочинства в судах, розроблених в рамках нідерландсько-українського проєкту "Судова влада і суспільство в Україні", що реалізується Центром міжнародного правового співробітництва (Center for International Legal Cooperation – CILC) за підтримки Міністерства закордонних справ Нідерландів у рамках Програми МАТRА.

GEX_6066

GEX_6053

Метою зустрічі було обговорення положень та шляхів імплементації Правил організації ефективного судочинства. Ці Правила розроблялись пілотними судами-учасниками нідерландсько-українського проєкту МАТRА разом з експертами проєкту – професійними суддями Королівства Нідерланди. Аналогічні Правила організації ефективного судочинства були розроблені суддями Королівства Нідерланди та успішно застосовуються як суддями, так і учасниками судових проваджень цієї країни.

GEX_6121

«Розробка Київським апеляційним судом та іншими пілотними судами цього проєкту Правил організації ефективного судочинства покликана зробити судовий процес більш ефективним та оперативним, ми прагнемо переконати учасників судових проваджень у тому, що суд зацікавлений розглянути справу у максимально короткі строки, уникаючи безпідставних відкладень, за результатами якого видати законне й обґрунтоване судове рішення» – зазначив Ярослав Головачов.

IMG_6747

IMG_4595

IMG_6313

IMG_6385

Під час роботи круглого столу суди-учасники проєкту поділилися своїм досвідом напрацювання та впровадження Правил та обговорили спільне бачення механізму практичної їх реалізації.

GEX_6079

 IMG_6372GEX_6201

GEX_6252

IMG_6224

GEX_6400

Про важливість проведеної українськими судами роботи відзначила очільниця проєкту Естер де Рой та висловила повагу від себе та від своїх колег з Нідерландів, що не зважаючи на воєнний стан, українські судді змогли не тільки професійно виконувати свої обов`язки, а й працювати над вдосконаленням здійснення судочинства шляхом реалізації цих Правил судами судової системи України.

IMG_6518

GEX_6392

 

GEX_6096

 GEX_6009
IMG_6502

GEX_6351 GEX_6425

IMG_6230

На завершення заходу голова Київського апеляційного суду Ярослав Головачов подякував всім присутнім учасникам, міжнародним партнерам та суддям, які провели надзвичайно важливу роботу задля впровадження Правил ефективного судочинства. Окрему подяку від імені всіх учасників круглого столу було висловлено Уряду і народу Королівства Нідерландів за підтримку, дуже важливу та вкрай необхідну допомогу та очільниці проєкту МАТRА «Судова влада і суспільство» пані Естер за вклад та допомогу у наближенні системи правосуддя України до найкращих європейських стандартів.

IMG_4588
IMG_6449
IMG_6607

IMG_6445!Київський апеляційний суд