Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дайджест подій Вищої ради правосуддя за 20 – 31 травня 2024 року

04 червня 2024, 15:50
 

ВРП внесе Президентові України подання про призначення 48 суддів до місцевих судів

21 травня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 10 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.

23 травня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 15 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.

28 травня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 11 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.

30 травня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 12 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.

 

ВРП звільнила чотирьох суддів у відставку

23 травня 2024 року ВРП вирішила звільнити Старосєльцеву Оксану Валеріївну з посади судді Харківського окружного адміністративного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

28 травня 2024 року ВРП вирішила звільнити двох суддів у зв’язку з поданням заяв про відставку, а саме:

Шлапака Дмитра Олеговича – з посади судді Вінницького міського суду Вінницької області;

В’юник Наталію Григорівну – з посади судді Великописарівського районного суду Сумської області.

30 травня 2024 року ВРП вирішила звільнити Мисливу Любов Мігалівну з посади судді Теплодарського міського суду Одеської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

 

ВРП відтермінувала відновлення роботи Білозерського районного суду Херсонської області

У зв’язку з безпековою ситуацією в Херсонському регіоні 30 травня 2024 року ВРП ухвалила рішення відтермінувати початок відновлення роботи Білозерського районного суду Херсонської області до 1 серпня 2024 року.

Херсонський міський суд Херсонської області продовжить розгляд справ, які надійшли на розгляд цього суду до 31 липня 2024 року включно.

 

Члени ВРП взяли участь у обговоренні теми правових колізій у застосуванні фундаментальних прав та свобод

Члени ВРП Олександр Сасевич, Олена Ковбій, Сергій Бурлаков взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Правові колізії у застосуванні фундаментальних прав та свобод», яка відбулася у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

В контексті набуття Україною членства у Європейському Союзі та підготовки судової системи до змін у правовому полі, вкрай важливим є ознайомлення з міжнародним досвідом. Тож судді з Австрії та Нідерландів ділилися напрацюваннями та баченням означеної теми.

Детальніше – за посиланням.

"Юридична практика"