Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховний Суд презентував концепцію взаємодії із закладами вищої юридичної освіти

04 червня 2024, 10:25

В нинішніх умовах необхідно шукати нові підходи до взаємодії між судовою владою і закладами вищої юридичної освіти й посилювати співпрацю між студентами, науковцями та практиками, адже це спрятиме підвищенню ефективності як навчального процесу, так і роботи судів.

Таку думку висловив Голова Верховного Суду Станіслав Кравченко під час презентації концепції взаємодії ВС та закладів вищої юридичної освіти.

Серед ключових цілей такої взаємодії – формування сучасного правового світогляду майбутніх юристів, взаємний обмін знаннями між представниками судової системи і школами права, формування потенційного кадрового резерву для ВС, а також підвищення довіри до судової влади та посилення її авторитету.

 

У заході взяли участь Секретар Великої Палати Верховного Суду Віталій Уркевич, суддя ВП ВС, вчений секретар Науково-консультативної ради при ВС Олег Ткачук і суддя ВС у Касаційному цивільному суді Дмитро Гудима, перший заступник керівника Апарату ВС Расім Бабанли, а також представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Українського католицького університету, Національного університету «Острозька академія», Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, Національного університету біоресурсів і природокористування України, зокрема й представники органів студентського самоврядування цих навчальних закладів. 

Між Верховним Судом і вказаними університетами було підписано меморандуми про співпрацю, а отже ­– покладено початок фундаментальної роботи з удосконалення юридичної освіти, впровадження нових ефективних практик у навчальний процес та фахову підготовку майбутніх правників.

Конкретні аспекти і форми подальшої взаємодії, а також дорожня карта реалізації проєкту будуть обговорюватися в ході подальших зустрічей.

Верховний Суд