Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом розглянуто клопотання про передачу майна ТРЦ «Гулівер» в управління АРМА

03 червня 2024, 16:51
3 червня 2024 року слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Києва в рамках відповідного кримінального провадження розглянуто клопотання, ініційоване Офісом Генерального прокурора, про передачу майна (ТРЦ «Гулівер») в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі - АРМА) у порядку, визначеному Законом.
 
Відповідне клопотання Офісу Генерального прокурора задоволено слідчим суддею, при цьому питання щодо передачі згаданого майна АРМА для реалізації слідчим суддею не вирішувалося. Водночас, прокурором в судовому засіданні було уточнено вимоги клопотання в частині вирішення питання виключно передачі майна в управління АРМА, а не для реалізації, а відтак дозвіл на реалізацію зазначеного майна слідчим суддею не надавався.
 
Крім того, даною ухвалою зазначено про обов’язок АРМА щодо здійснення періодичних перевірок (не рідше одного разу на місяць) ефективності управління арештованими активами, переданими ним в управління.
 
В повному обсязі мотиви ухваленого рішення будуть викладені у повному тексті ухвали, зміст якої буде оголошено 07 червня 2024 року о 14 годині 30 хвилин.
 
Додатково Шевченківський районний суд міста Києва повідомляє, що предметом досудового розслідування у наведеному кримінальному провадженні є, окрім іншого, дослідження фактів ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), а також легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, в особливо великих розмірах.