Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АС «Банкрутство та неплатоспроможність» введено в дослідну експлуатацію

03 червня 2024, 10:10

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» з 1 червня 2024 року ввело в дослідну експлуатацію  автоматизовану систему «Банкрутство та неплатоспроможність» (АСБН). *

АСБН призначена для забезпечення цифровізації процедур банкрутства, підвищення ефективності діловодства арбітражних керуючих та реєстраторів, забезпечення доступу зацікавлених осіб до необхідних даних, забезпечення інтеграції з інформаційними системами, необхідними для здійснення процедур банкрутства, відповідно до діючих нормативних актів.

Головною метою створення АСБН є формування і використання єдиного інформаційного простору, інформаційних ресурсів і сучасних технологій, застосування сучасних засобів автоматизованого моніторингу, управління та підтримки прийняття рішень.

Автоматизована система «Банкрутство та неплатоспроможність» містить такі складові частини (підсистеми):

  • вебпортал електронних сервісів з питань банкрутства (неплатоспроможності);
  • Єдиний реєстр боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), який функціонує на базі Єдиного реєстру підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство;
  • Єдиний реєстр арбітражних керуючих України;
  • електронний кабінет арбітражного керуючого;
  • cпеціалізована сторінка вебсайту Мін’юсту.

*АСБН введено в дослідну експлуатацію на виконання наказу Міністерства юстиції України від 18.02.2020  № 594/5 «Про затвердження Порядку функціонування автоматизованої системи «Банкрутство та неплатоспроможність».

Державне підприємство «Національні інформаційні системи»