Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рада суддів України встановила відповідність осіб, які виявили намір стати суддями Конституційного Суду України

31 травня 2024, 11:35

На засіданні Ради суддів України, що відбулося 30 травня 2024 року в Києві, Рада встановила відповідність осіб, які виявили намір обійняти посаду судді Конституційного Суду України, вимогам, встановленим Конституцією України та Законом України "Про Конституційний Суд України". Рішення №11 від 30.05.2024 року опубліковано на сайті Ради суддів України.

З 16 кандидатів, які претендували на посаду судді Конституційного Суду України за квотою з'їзду суддів України, 12 кандидатів не мали зауважень від Ради суддів України щодо документів, які вони подали, 2 кандидати отримали додаткових 10 робочих днів, з дня опублікування даного рішення на сайті Ради суддів України, для подання та виправлення поданих документів, 2 кандидатам документи були повернуті без розгляду.

Кандидати: Вац Олексій, Гаращенко Дмитро, Гриценко Денис, Денисенко Наталія, Ігнатюк Олег, Костенко Владислав, Кушнір Ігор, Овсієнко Андрій, Медюк Сергій, Прачук Олена, Смокович Михайло, Ткаченко Олександр - допущені до конкурсного відбору на посаду судді Конституційного Суду України. Їм призначено проведення спеціальної перевірки. Довідки про результати спеціальної перевірки кандидатів буде надіслано до Дорадчої групи у строки, визначені Законом "Про Конституційний Суд України".

Кандидатки: Амбразевич Ольга та Солдатенко Оксана мають 10 робочих днів для подання та виправлення поданих документів. 

Документи ще двох кандидатів - Данильця Миколи та Клименка Олексія, Рада суддів України повернула без розгляду.

Переглянути трансляцію засідання можна тут

Рада суддів України