Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області інформує щодо недостовірних даних, оприлюднених у ЗМІ

31 травня 2024, 11:20

17 травня 2024 року на офіційному сайті "ТСН" в мережі Інтернет в розділі «Ексклюзив ТСН» була розміщена публікація під назвою: «Переправа для ухилянтів, мільярдний канал наркотрафіку та "покійники теж люди": брудні секрети села Кислиця на Одещині».

Також 17 травня 2024 року на офіційному каналі "ТСН" на сайті відеохостингу Youtube в соціальній мережі Інтернет, було розміщено відео під назвою: «Шлях ухилянтів, плантації наркотиків і АКТИВНИЙ ПОКІЙНИК! СЕКРЕТИ села Кислиці на Одещині!».

У вищезазначених медіа ресурсах були поширені відомості, що, нібито, голова Ізмаїльского міськрайонного суду Одеської області Присакар Олександр Якович покриває мільярдний наркотрафік вирощування марихуани на острові Кислицькій, також при розгляді цивільної справи стосовно витребування порому «Кислицький» суддя Присакар, до цієї справи поставився зневагою,   справа навіть не була підшита, просто валялась на підлозі. Він отримав винагороду і тому на це діло він не звертав уваги.

Поширені відомості не відповідають дійсності, містять неправдиву, оманливу, маніпулятивну інформацію, яку створили з метою приниження честі, гідності та ділової репутації голови суд та підриву довіри до судової влади.

Так, з 24 квітня 2018 року в провадженні Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області знаходиться цивільна справа № 500/2395/18 за позовом Слободенюка С.А., Товариства з обмеженою відповідальністю «Злагода» до Селянського (фермерського) господарства «Чебан Петро Григорійович», Селянського (фермерського) господарства «Ніколенка Ігор Степанович», Чебана П.Г., Ніколенка І.С., Ніколенка С.І., Радєва Д.Д., Чебана С.П., треті особа, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - Стойкова Л.К., Державна служба морського та річкового транспорту України. Предметом цього спору є визнання договору купівлі-продажу недійсним, скасування державної реєстрації права власності та витребування порому «Кислицький» з чужого незаконного володіння, оскільки, як вважає позивач,  при відчужені порому були використані підроблені документи, а саме: акт технічного нагляду судна від 15.11.2015 року, свідоцтво про право власності, судовий патент, договір купівлі-продажу судна від 14.02.2003 року.

Слід зазначити, що суддя Присакар О.Я. не розглядав по суті цивільну справу № 500/2395/18 за позовом Слободенюка С.А., Товариства з обмеженою відповідальністю «Злагода».

В даній час розгляд цієї справи не завершено, з 24.04.2018 року по травень 2024 року, окремі учасники справи, подали до суду біля 860 заяв, клопотань, заперечень, досудових претензій, додаткових пояснень, запитів, при цьому ними було подано біля 45 заяв про відвід головуючого судді по цієї справі.

З 24.04.2018 року по травень 2024 року, від окремих учасників по цивільній справі № 500/2395/18, надійшло до суду біля 5334 заяв, клопотань, запитів, заперечень пояснень, відводів по цивільній справі № 500/2395/18, іншим цивільним справам цих осіб, їх заявам про  відвід слідчому, прокурору, їх скаргам на бездіяльність слідчого, прокурора, тощо.

Крім цього, один із учасників по цивільній справі № 500/2395/18 подав до суду заяву в порядку окремого провадження про проведення психіатричного огляду суддів Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області у примусовому порядку,  подав до Вищої ради правосуддя десятки скарг про притягнення суддів Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області до дисциплінарної відповідальності, зокрема одна із заяв стосовно судді Присакар О.Я., була обґрунтована тим, що суддя, нібито, є резидентом російських спецслужб у Бессарабії, також ця особа подала численні заяви до правоохоронних органів про притягнення суддів Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області до кримінальної відповідальності, зокрема, за, нібито, перебування під контролем злочинної організації, підтримку каналу контрабанди наркотиків,  зброї, переправлення агентів ворожих держав, через використання порому «Кислицький», крім цього ця особа подавала заяву до Президента України про ліквідацію Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області.

Більш того, невідомими особами в мережі Інтернет, на відеохостингу Youtube та в мережі Facebook, були створені численні сайти, сторінки на яких поширюється недостовірна інформація відносно суддів Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області, суддів Верховного Суду, яка пов’язана із  розглядом справи про витребування порому «Кислицький», інших цивільних справ одного із учасників по цивільній справі № 500/2395/18, його заяв про відвід слідчого, прокурора та його скарг на рішення, дії або бездіяльність слідчого прокурора.

Учасник по цивільній справі № 500/2395/18 направляв численні звернення до Президента України, Генерального прокурора України, Міністра внутрішніх справ України, Керівника Національної поліції України, Голови ДПСУ,  Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України, Вищої ради правосуддя, Верховного Суду, ВККС України про, нібито, існування каналу контрабанди наркотиків, зброї, агентів та диверсантів зарубіжних держав через використання порому «Кислицький», при цьому ця інформація не знайшла свого підтвердження.

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області