Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд підтримав вирок про довічне позбавлення волі за умисне вбивство мешканки Вінницької області і розбій

31 травня 2024, 10:24

Вінницький апеляційний суд підтримав вирок Барського районного суду Вінницької області від 29 лютого 2024 року, яким мешканця Барського району засуджено до довічного позбавлення волі.

Чоловіка визнали винним в умисному вбивстві односельчанки з корисливих мотивів (пункт 6 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України), а також у розбої (частина четверта статті 187 Кримінального кодексу України). Скаргу захисника відхилили. Відтак вирок набрав законної сили.

Як установив суд, чоловік, будучи обізнаним про приватне життя своїх односельчан, вирішив незаконно заволодіти грошовими коштами та матеріальними цінностями, що їм належать. Впевнившись, що у будинку нікого немає, проник усередину через незамкнені двері. Там почав обшукувати кімнати та можливі місця схову цінного, і в цей час до будинку зайшла потерпіла і помітила його. Будучи викритим, чоловік не припинив свої протиправні дії, а навпаки, продовжуючи втілювати злочинний умисел до кінця, вчинив напад на односельчанку, під час якого вбив її кухонним ножем. Після цього викрав з будинку 7000 гривень і золотий хрестик.

Після вбивства чоловік зробив усе можливе для знищення слідів та інсценування самогубства, однак злочин було розкрито зусиллями правоохоронців.

У суді своєї вини чоловік не заперечував. Проте суди обох інстанцій дійшли висновку, що у вчиненому він не розкаявся. Встановивши виключну небезпечність обвинуваченого для суспільства суди вирішили, що домірним покаранням буде найвища санкція.

На користь матері загиблої з винуватця стягнути 7000 гривень матеріальної шкоди та 1 500 000 гривень моральної шкоди.

З повним текстом вироку суду, а також постанови апеляційного суду можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень за єдиним унікальним номером справи 125/1282/23.

Барський районний суд Вінницької області