Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 років позбавлення волі: вирок суду за умисне вбивство з хуліганських мотивів

29 травня 2024, 11:16

29 травня 2024 року колегія суддів Кілійського районного суду Одеської області розглянула кримінальне провадження відносно громадянина В., який обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого пунктом 7 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України.

З матеріалів справи відомо, що у травні 2023 року громадянин В., перебуваючи на мосту, що розташований біля с. Червоний Яр, Ізмаїльського району, Одеської області в напрямку с. Приозерне, Ізмаїльського району, Одеської області, привселюдно, демонстративно, з мотивів явної неповаги до суспільства, проявляючи особливу зухвалість, з хуліганських мотивів, тобто безпричинно, маючи на меті самоутвердитися перед присутніми очевидцями, умисно взяв до рук пневматичну зброю, після чого, умисно, з хуліганських мотивів, здійснив один прицільний постріл в людей, які плили у човні по водоймі, в результаті чого спричинив потерпілому, сліпе кульове поранення грудної клітки з множинними травмами внутрішніх органів, у зв’язку з чим той помер в короткий проміжок часу після поранення.

В ході розгляду справи, обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення, не визнав.

Колегія суддів, заслухавши позицію прокурора, доводи обвинуваченого та його адвоката, повно та всебічно дослідивши матеріали кримінального провадження, визнав винним громадянина В. у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого пунктом 7 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України, та на підставі цього закону призначив йому покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.