Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Рівненський апеляційний суд: Спростування недостовірної інформації

27 травня 2024, 14:27

На запитання автора статті до Олександра Третяка: «Ви зараз у реєстрі корупціонерів. Чи плануєте через військову службу виключити звідти своє прізвище?», відсторонений мер відповів: «Наразі моє питання в Конституційному суді, це раз. Друге, Вища рада правосуддя ще працює щодо тих суддів, що ухвалювали рішення. Європейський суд з прав людини».

Нагадаємо, 25 серпня 2023 року суддя Рівненського апеляційного суду Надія Ковальчук залишила без змін рішення Рівненського міського суду від 10 липня 2023 року, яким мера Рівного Олександра Третяка визнано винуватим у вчиненні корупційного правопорушення та застосовано додаткове стягнення — відсторонення від посади.

Рівненський апеляційний суд не заперечує факту звернення Олександра Третяка до Вищої ради правосуддя зі скаргою на дії судді суду апеляційної інстанції Надії Ковльчук після  розгляду справи щодо вчинення відстороненим мером правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Ухвалою Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 6 березня 2024 року № 655/3дп/15-24 (ухвалу можна переглянути за покликанням) відмовлено у відкритті дисциплінарної справи відносно судді Рівненського апеляційного суду Надії Ковальчук, оскільки за результатами попередньої перевірки суть скарги Олександра Третяка, яка до ВРП надійшла 28 вересня 2023 року, зводиться лише до незгоди із судовим рішенням (пункт 4 частини першої статті 45 Закону України «Про Вищу раду правосуддя»).

Зважаючи на зазначене вище, Олександр Третяк вводить читачів Інтернет-джерело «Четверта влада» в оману, а його твердження є безпідставними та недоречними.

Рівненський апеляційний суд ще раз наголошує, що свобода слова в діяльності засобів масової інформації є одним із найважливіших інститутів демократії, тому з великою повагою ставиться до роботи журналістів, особливо тих, які сприяють об’єктивному висвітленню інформації про діяльність українських судів, отримуючи інформацію з офіційних та перевірених джерел.