Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі з конфіскацією майна: вирок за участь у діяльності непередбаченого законом збройного формування

23 травня 2024, 09:33

Колегія суддів Корольовський районний суд м. Житомира розглянула у спеціальному відкритому судовому засіданні кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина України Р., уродженця м. Слов’янськ, Донецької області, за частиною 1 статті 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації), частиною 2 статті 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Судом встановлено, що громадянин Р., підтримуючи злочинні наміри діючої на території Донецької області т.зв. «ДНР», будучи обізнаним про її протиправну діяльність, добровільно вступив до її підрозділу та брав активну участь в її діяльності.

22 травня 2024 року Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив вирок, за яким громадянина України Р. визнано винним та призначено покарання за сукупністю злочинів у виді 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Вирок суду  не набрав законної сили.