Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський районний суд м. Одеси cпростовує недостовірну інформацію

16 травня 2024, 09:31

Київський районний суд м. Одеси на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що 15 травня 2024 року на сайті "Слідство.Інфо" та низці інших видань було розміщено публікацію під назвою: «Компанія дружини голови суду в Одесі купила квартиру в Майамі за 12 млн гривень. Грошей на це в декларації не вистачає.

В публікації у стверджувальній формі зазначається про те, що дружина судді придбала квартиру в Майамі, сплативши за неї 310 тисяч доларів США.
 
Київський районний суд м. Одеси інформує, що квартира у штаті Флорида, місто Hallandale Beach придбана компанією OCEAN PROJECT 828 LLC за кредитним договором, укладеним строком на 30 років з переданням даної квартири в іпотеку. На теперішній час вищевказаною юридичною особою укладено договір оренди вказаної квартири з метою погашення відсотків за кредитом та тіла кредиту за рахунок орендних платежів.
 
У декларації за 2023 рік головою суду зазначено інформацію щодо набуття його дружиною корпоративних прав на компанію OCEAN PROJECT 828 LLC, а також вказано, що його дружина є кінцевим бенефіціаром компанії OCEAN PROJECT 828 LLC. Отже, вказана інформація не приховувалась і була вказана в декларації за 2023 рік з дотриманням вимог антикорупційного законодавства.
 
Про набуття корпоративних прав на компанію OCEAN PROJECT 828 LLC дружина голови суду повідомила податкові органи в Україні в червні 2023 року згідно ст. 39-2 п. 5.5. Податкового кодексу України.
 
Підсумовуючи вищевикладене зазначаємо, що придбання за рахунок кредитних коштів компанією - нерезидентом вищезазначеного майна повністю спростовує тезу авторів публікації щодо відсутності задекларованих грошових активів на придбання цього майна.
 
До ЗМІ направлено відповідні претензії з вимогою про спростування вказаної інформації.
 
Сторінка Київського районного суду м. Одеси у Facebook