Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вийшла друком "Настільна книга судді: матеріали для розгляду справ про міжнародні злочини"

15 травня 2024, 09:15

Нещодавно побачило світ унікальне видання "Настільна книга судді: матеріали для розгляду справ про міжнародні злочини" яке було підготовлено під загальним керівництвом та за підтримки Програми USAID “Справедливість для всіх” в партнерстві з Національною школою суддів України, Верховним Судом та міжнародними експертами з UpRights, Global Rights Compliance (GRC) (за підтримки проєкту МАТРА-Україна).

Як зауважили у передмові видання ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та керівник Програми USAID "Справедливість для всіх" Девід Вон: "Це видання покликане допомогти суддям належно здійснювати правосуддя у справах про воєнні злочини. Адже Україна, її національна судова система вперше зіштовхнулася з проблемою притягнення до відповідальності винних за вчинення воєнних злочинів. Кількість зареєстрованих кримінальних проваджень обчислюється десятками тисяч, і кожне з них потребує як правильної кваліфікації діяння, належного збору та фіксації доказів, так і справедливого судового розгляду та обґрунтування судового рішення. Ухвалення судових рішень у справах про міжнародні злочини потребує спеціальних знань, тому користування суддями матеріалами цієї книги слід сприймати як частину комплексної навчальної програми, орієнтованої на потреби у розвитку та поглибленні знань й збагаченні досвідом для розгляду цієї категорії справ".

Національна школа суддів України рекомендує українським суддям уважно та ґрунтовно ознайомитися з цим виданням й застосовувати його у повсякденній професійній практиці розгляду справ щодо воєнних злочинів.

Ознайомитись з виданням можна за посиланням: https://is.gd/TREFsF 

Національна школа суддів України