Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дайджест подій Вищої ради правосуддя за 30 квітня - 10 травня 2024 року

14 травня 2024, 10:33
ВРП внесе Президентові України подання про призначення 34 суддів до місцевих судів
 
30 квітня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 6 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.
 
2 травня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 6 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.
 
9 травня 2024 року ВРП ухвалила рішення про внесення подань Президентові України про призначення 22 суддів на посади до місцевих судів. Перелік – за посиланням.

ВРП звільнила суддю Білозерського районного суду Херсонської області, яка за результатами кваліфікаційного оцінювання визнана такою, що не відповідає займаній посаді

30 квітня 2024 року ВРП ухвалила рішення про звільнення Білої-Кисельової Анни Анатоліївни з посади судді Білозерського районного суду Херсонської області на підставі підпункту 4 пункту 16¹ розділу ХV «Перехідні положення» Конституції України.

Рішення ухвалено відповідно до подання з рекомендацією ВККСУ, у якому зазначено, що за результатами проведеної співбесіди та дослідженого досьє судді Білої-Кисельової А.А. підтверджено нездатність судді виконувати свої обов’язки на прийнятному рівні, який би відповідав стандартам поведінки судді. Отже, ВККСУ визнала Білу-Кисельову А.А. такою, що не відповідає займаній посаді.

 

ВРП звільнила шістьох суддів у відставку

30 квітня 2024 року ВРП вирішила звільнити чотирьох суддів у зв’язку з поданням заяв про відставку:

  • Волкова Олександра Федоровича – з посади судді Верховного Суду;

  • Бородіну Ларису Іванівну – з посади судді Східного апеляційного господарського суду;

  • Зінченка Андрія Вікторовича – з посади судді Харківського окружного адміністративного суду;

  • Лопатіну Марину Юріївну – з посади судді Донецького апеляційного суду (відрядженої до Дніпровського апеляційного суду).

7 травня 2024 року ВРП вирішила звільнити двох суддів у зв’язку з поданням заяв про відставку:

  • Іващенка Станіслава Олександровича – з посади судді Фрунзенського районного суду міста Харкова;

  • Клименка Андрія Миколайовича – з посади судді Орджонікідзевського районного суду міста Харкова.

 

Визначено перелік осіб, допущених до участі в конкурсі на посади в службі дисциплінарних інспекторів, дати тестувань та зразки тестів

Під час третього засідання конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади керівника служби дисциплінарних інспекторів та його заступника, дисциплінарного інспектора комісія затвердила список кандидатів, які допущені до участі в конкурсі. Зокрема, допущені:

  • 10 кандидатів на посаду керівника СДІ;

  • 114 кандидатів на посаду заступника керівника СДІ;

  • 345 кандидатів на посаду дисциплінарного інспектора.

Із затвердженими на засіданні матеріалами можна ознайомитись на сайті ВРП за посиланням: https://hcj.gov.ua/rubric/dokumenty

 

Суддю Ларису Богомолову тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої дисциплінарної палати ВРП

Суддю Бердянського міськрайонного суду Запорізької області Богомолову Ларису Вікторівну, відряджену до Полтавського районного суду Полтавської області, тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Третьої дисциплінарної палати ВРП.

Рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади ухвалила Третя дисциплінарна палата ВРП 1 травня 2024 року.

 

Результати четвертого офіційного засідання Конкурсної комісії для проведення конкурсу на посади в службі дисциплінарних інспекторів

8 травня 2024 року на засіданні комісії для проведення конкурсу на зайняття посади керівника служби дисциплінарних інспекторів та його заступника, дисциплінарного інспектора були розглянуті всі скарги, що надійшли на адресу комісії після публікації переліку кандидатів допущених до участі в конкурсі.

Оновлені списки допущених до участі у конкурсі та графіки тестування будуть оприлюднені на вебсайті ВРП за посиланням: https://hcj.gov.ua/rubric/dokumenty.

 

Президент України підтримав подання ВРП про призначення 114 суддів

Указами Президента України від 8 травня 2024 року №№ 285/2024–308/2024 до місцевих загальних, господарських та адміністративних судів призначено 114 суддів.

 

Діяльність секретаріату ВРП у цифрах у січні — квітні 2024 року

Упродовж чотирьох місяців 2024 року співробітниками секретаріату ВРП опрацьовано 1735 звернень громадян та 514 запитів на інформацію; 855 звернень надійшло від громадян на телефонну гарячу лінію ВРП за номером (044) 481-06-26.

Також працівники секретаріату ВРП підготували 4885 супровідних листів про надсилання копій актів ВРП та її органів, видали 8093 копії актів ВРП, її органів та членів ВРП, відредагували 10 216 аркушів проєктів документів ВРП.

На офіційному вебсайті ВРП протягом січня — квітня 2024 року оприлюднено 2252 акта ВРП, 966 інших документів, 269 новин та повідомлень; у соціальних мережах ВРП розміщено більше 570 інформаційних матеріалів. У розділі «Новини» на порталі «Судова влада України» опубліковано близько 1100 інформаційних матеріалів.

 

Оголошення щодо аспектів функціонування модулів ЄСІТС у Верховному Суді

У газеті «Голос України» №№ 30-31 (82-83) від 8—9 травня 2024 року оприлюднено оголошення щодо аспектів функціонування модулів ЄСІТС у Верховному Суді.

Оголошення — за посиланням.

 

ВРП звернулася до Офісу Генпрокурора з метою притягнення до відповідальності осіб, які вчинили дії, що підривають авторитет правосуддя

ВРП з власної ініціативи прийняла рішення про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя через факти, встановлені під час розгляду дисциплінарної справи.

Такі факти встановлено під час розгляду дисциплінарної справи стосовно судді Ржищевського міського суду Київської області Козіної С.М., яку відповідно до рішення Другої дисциплінарної палати ВРП притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у вигляді подання про звільнення судді з посади.

Детальніше — за посиланням.

"Юридична практика"