Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення від здійснення правосуддя судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області

06 березня 2024, 13:22

5 березня 2024 року Вища рада правосуддя частково задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжила до 9 квітня 2024 року строк тимчасового відсторонення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України, а саме у висловленні прохання службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду чи третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища та одержанні службовою особою такої неправомірної вигоди за такі ж дії.

У клопотанні, зокрема, вказано, що обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя, продовжують існувати.

9 січня 2024 року судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Строк досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою судді у вчиненні кримінального правопорушення було визначено до 9 березня 2024 року.

Наразі строк досудового розслідування продовжено до 9 квітня 2024 року.

Нагадаємо, що 12 січня 2024 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області під вартою.

23 січня 2024 року Вища рада правосуддя вирішила тимчасово, до 9 березня 2024 року, відсторонити від здійснення правосуддя цього суддю у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Вища рада правосуддя