Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначив міру запобіжного заходу громадянам, які підозрюються у нападі на перехожих у Івано-Франківську

05 березня 2024, 16:15

У вівторок, 5 березня, 2024 року, в Івано-Франківському міському суді було проведено розгляд клопотання прокуратури, про застосування запобіжного заходу, щодо жителя міста Долини Івано-Франківської області, якого органи досудового слідства підозрюють у вчинені злочинів передбачених частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганські дії вчинені з особливим цинізмом групою осіб із застосуванням предметів пристосованих для нанесення тілесних ушкоджень).

Суд розглянув клопотання прокуратури про обрання міри запобіжного заходу затриманому, якого обґрунтовано підозрюють у причетності до цілої низки резонансних нападів та побиття на жителів Івано-Франківська.

Під час судового засідання судом було досліджено надані стороною обвинувачення докази та матеріали справи. Також було заслухано позиції сторін захисту й обвинувачення.

У засіданні було встановлено, що злочини у вчинені яких підозрюють затриманого, відносяться до категорії тяжких та вчинялись у поєднанні із застосуванням насильницьких дій.

Врахувавши усі вищенаведені обставини, суд ухвалив рішення застосувати щодо підозрюваного жителя міста Долини Івано-Франківської області міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення розміру грошової застави.

Нагадаємо, що 4 березня 2024 року в Івано-Франківському міському суді було проведено розгляд клопотання прокуратури, про застосування запобіжного заходу, щодо учня одного із ліцеїв міста Івано-Франківська, якого органи досудового слідства підозрюють у вчинені злочинів передбачених частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганські дії вчинені з особливим цинізмом групою осіб із застосуванням предметів пристосованих для нанесення тілесних ушкоджень).

В судовому засіданні розглядалося клопотання про визначення неповнолітньому мешканцеві міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, яке надійшло до ІФМСІФО від сторони обвинувачення.

Розглянувши надані докази, заслухавши покази та доводи сторін та вивчивши матеріали справи, судом було вирішено задовільнити клопотання сторони слідства.

Суд задоволив клопотання сторони обвинувачення про застосування щодо неповнолітнього затриманого 2007 року народження міри запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту із цілодобовим носінням електронного засобу контролю.

Окрім того, на підозрюваного судом покладено наступні обов’язки:

1) прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді або суду за кожною вимогою;

2) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання чи місця навчання;

3) утримуватися від спілкування з усіма свідками та потерпілими в даному кримінальному провадженні;

4) здати до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд в Україну;

5) носити електронний засіб контролю.

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області