Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Болградського районного суду Одеської області

20 лютого 2024, 09:39

19 лютого 2024 року Вища рада правосуддя тимчасово, до 9 квітня 2024 року, відсторонила від здійснення правосуддя суддю Болградського районного суду Одеської області у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Рішення прийнято за результатами розгляду відповідного клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 27, частиною третьою статті 369, частиною першою статті 190 Кримінального кодексу України, а саме підбурюванні до висловлення пропозиції надати і до надання неправомірної вигоди службовим особам, які займають відповідальне становище, за вчинення службовими особами в інтересах того, хто надає таку вигоду, дій з використанням наданої їм влади і заволодінні чужим майном шляхом обману (шахрайстві).

9 лютого 2024 року судді Болградського районного суду Одеської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Зважаючи на обґрунтованість наведених у клопотанні ризиків, їх співмірність із такими засадами, як незалежність і недоторканність суддів та наслідками тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності, а також строки досудового розслідування у кримінальному провадженні, Вища рада правосуддя частково задовольнила вказане клопотання та тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя.

Вища рада правосуддя