Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

13 років позбавлення волі з конфіскацією майна: вирок суду відносно колишньої судді Апеляційного суду АР Крим, засудженої за державну зраду, залишено без змін

26 січня 2024, 10:38

Відповідно до пред’явленого обвинувачення, Б., будучи громадянкою України, займаючи посаду судді Апеляційного суду АР Крим, з метою становлення і зміцнення окупаційної влади та недопущення контролю української влади на півострові, упродовж березня – грудня  2014 року, діючи в інтересах російської федерації, продовжила здійснювати правосуддя, чим забезпечила посилення тимчасової окупації півострова Крим та функціонування незаконно створеної судової системи країни-агресора. Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, з метою мати можливість продовжити надавати допомогу російській федерації у проведенні підривної діяльності проти України та забезпечити подальшу окупацію території АР Крим, з грудня 2014 року почала здійснювати «правосуддя» від імені рф вже як заступник голови незаконно створеного «Евпаторийського городского суда Республики Крым РФ».

24 січня 2024 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула матеріали кримінального провадження за апеляційною скаргою захисника, який діє в інтересах обвинуваченої, на вирок Голосіївського районного суду міста Києва від 3 жовтня 2023 року, яким Б. визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 («Державна зрада») Кримінального кодексу України (в редакції Законів № 1183-VII від 08.04.2014 року та № 1689-VII від 07.10.2014 року) та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 13 років з конфіскацією всього належного їй майна.

Початок строку  відбування покарання  рахувати Ірині Берещанській з дня її затримання під час приведення вироку до виконання.

За результатом апеляційного розгляду апеляційну скаргу, подану захисником, залишено без задоволення.

Вирок Голосіївського районного суду міста Києва від 3 жовтня 2023 року залишено без змін.