Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення чотирьох суддів Київського апеляційного суду від здійснення правосуддя

26 січня 2024, 09:41

25 січня 2024 року Вища рада правосуддя задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжила до 25 березня 2024 року строк тимчасового відсторонення чотирьох суддів Київського апеляційного суду від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Судді підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 28, частинами третьою і четвертою статті 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе та третіх осіб за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та інтересах третьої особи дій з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене організованою групою).

4 грудня 2023 року Вища рада правосуддя  надала згоду на утримання цих суддів Київського апеляційного суду під вартою.

15 грудня та 29 грудня 2023 року Вища рада правосуддя вирішила тимчасово, до 30 січня 2024 року, відсторонити від здійснення правосуддя вказаних суддів у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У клопотаннях, зокрема, вказано, що сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення суддів від здійснення правосуддя, протягом дії попередніх рішень Вищої ради правосуддя від 15 грудня та від 29 грудня 2023 року.

Таким чином обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення суддів Київського апеляційного суду від здійснення правосуддя, продовжують існувати.

Ухвалою Вищого антикорупційного суду строк досудового розслідування наразі продовжено.

Вища рада правосуддя