Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП надала згоду на утримання під вартою судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області

12 січня 2024, 13:38

12 січня 2024 року Вища рада правосуддя надала згоду на утримання під вартою судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області.

Таке рішення прийнято за результатом розгляду відповідного подання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Суддя підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального Кодексу України, а саме проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду або третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища та одержанні службовою особою такої неправомірної вигоди за такі ж дії.

Вища рада правосуддя вважає, що мотиви, наведені у поданні щодо судді, є обґрунтованими, підтверджуються наданими матеріалами, які містять конкретні факти і докази, що можуть свідчити про вчинення ним суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України.

Подання містить обґрунтування наявності ризиків, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, знищити, сховати або спотворити будь-які докази, незаконно впливати на свідків, перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, що є підставою для надання Вищою радою правосуддя згоди для можливого застосування судом такого запобіжного заходу, як утримання під вартою.

Питання доведеності наявності всіх обставин, передбачених частиною першою статті 194 КПК України, вирішується слідчим суддею, судом під час розгляду відповідного клопотання органу досудового розслідування про застосування запобіжного заходу в порядку, передбаченому КПК України.

Вища рада правосуддя