Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення судді Кропивницького апеляційного суду від здійснення правосуддя

22 грудня 2023, 08:59

21 грудня 2023 року Вища рада правосуддя частково задовольнила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжила до 26 січня 2024 року строк тимчасового відсторонення судді Кропивницького апеляційного суду від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Суддя підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України, а саме у проханні службовою особою, яка займає відповідальне становище, надати неправомірну вигоду у великому розмірі для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

6 листопада 2023 року Вища рада правосуддя відсторонила суддю від здійснення правосуддя на час досудового розслідування – до 26 грудня 2023 року.

Наразі строк досудового розслідування продовжено до трьох місяців.

У клопотанні вказано, що сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення судді від здійснення правосуддя, протягом дії попереднього рішення Вищої ради правосуддя від 6 листопада 2023 року.

Таким чином обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді Кропивницького апеляційного суду від здійснення правосуддя, продовжують існувати.

Вища рада правосуддя