Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кандидати на посаду судді обирають серед 500 вакансій в місцевих загальних судах України

15 грудня 2023, 14:40

15 та 16 грудня 2023 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України формуватиме рейтинг кандидатів на посаду судді в місцевих загальних судах. На цій стадії конкурсу 394 кандидати обиратимуть серед 500 вакантних посад судді в місцевих загальних судах України.   

Аби взяти участь у формуванні відповідного рейтингу, кандидати повідомляли Комісію про намір претендувати на посаду судді загальної спеціалізації. Вони мають змогу обирати вакантні місця в місцевих загальних судах у 24 областях України та місті Києві.

Найбільше вакантних посад у місцевих судах загальної юрисдикції, на які оголошено конкурс, у таких областях: Харківській – 59 вакансій, Дніпропетровській – 55 вакансій, Одеській – 43 вакансії, Київській та Полтавській – по 31 вакансії, а також у місті Києві – 26 вакансій.

Кандидати з вищим рейтингом у резерві мають можливість першими обрати будь-яку вакантну посаду без жодних обмежень стосовно розташування суду. Процедура формування рейтингу учасників конкурсу  наживо транслюється на офіційному Youtube-каналі Комісії в мережі «Інтернет». Таким чином Комісія демонструє повну прозорість і чесність у проведенні конкурсу та дотриманні його умов.

Нагадаємо, що 14 вересня 2023 року ВККСУ оголосила проведення конкурсу на зайняття 560 вакантних посад суддів у місцевих судах для кандидатів, зарахованих до резервів. 1 грудня 2023 року сформовано рейтинг кандидатів у місцевих адміністративних судах, а 8 та 10 грудня 2023 року сформовано рейтинг у місцевих господарських судах. Ці рейтинги уже затверджено ВККСУ.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України