Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

12 років позбавлення волі: вирок громадянину України, обвинуваченому у державній зраді

15 грудня 2023, 14:30

13 грудня 2023 року Дзержинським міським судом Донецької області проголошено обвинувальний вирок у кримінальному провадженні відносно громадянина України, який обвинувачувався у переході на бік ворога в період збройного конфлікту.

25 жовтня 2023 року з Дніпровського апеляційного суду за результатами розгляду питання щодо вирішення територіальної підсудності надійшли матеріали кримінального провадження відносно особи – громадянина України, дії якого були кваліфіковані за частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України, як вчинення умисного діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, що полягало в переході на бік ворога в період збройного конфлікту.

Засуджений свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України, визнав повністю. Щиро розкаявся.

На підставі допиту засудженого, а також дослідження в межах судового розгляду матеріалів кримінального провадження, які характеризують його особу, суд погодився з кваліфікацією дій засудженого за ч.1 ст.111 КК України, як вчинення громадянином України умисного діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, що полягало в переході на бік ворога в період збройного конфлікту.

Сукупність таких обставин надала можливість зробити висновок про доведеність його винуватості у передбаченому законом порядку та призначити покарання у виді 12 років позбавлення волі, без конфіскації майна.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.