Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники органів судової влади України взяли участь у тренінгу з комунікації

05 грудня 2023, 10:59

З 28 по 30 листопада 2023 року в рамках нідерландсько-українського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» в Кракові відбувся тренінг з комунікації.

З вітальними словами виступили заступниця голови суду Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права, очільниця проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» Естер де Рой та суддя-спікер у відставці, експерт з комунікації Рутгер Вері.

Протягом триденного тренінгу спікери з Нідерландів – старша суддя, суддя-спікер окружного суду Ост Брабанту Лінеке де Клерк та очільниця департаменту комунікацій, експертка окружного суду Ост Брабанту Ілзе Вестененк розповіли про роль судді-спікера у внутрішній та зовнішній комунікації суду, поділилися досвідом роботи суддів-спікерів та пресслужби, підготовки до розгляду резонансних справ та здійснення кризових комунікацій в Нідерландах.

Учасники заходу провели активну практичну роботу в групах, а також обговорили досвід використання Правил взаємодії суду з медіа в Нідерландах та особливості запровадження таких правил в Україні.

Метою проєкту є зміцнення взаємовідносин між судовою владою та суспільством, посилення верховенства права шляхом сприяння більш дієвому відправленню правосуддя й підвищення ефективності роботи судів.

Учасники проєкту: Київський апеляційний суд, Північний апеляційний господарський суд, Сьомий апеляційний адміністративний суд, Деснянський районний суд міста Києва та Обухівський районний суд Київської області.