Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ВС відповіли на актуальні запитання колег із Черкащини щодо правозастосування

24 листопада 2023, 10:25

Суддя Верховного Суду, секретар Третьої судової палати Касаційного цивільного суду Ірина Фаловська та суддя ВС у КЦС Алла Олійник, а також суддя ВС у Касаційному кримінальному суді у відставці Валентина Щепоткіна провели семінар на тему «Проблемні питання правозастосування у цивільних справах» для суддів Черкаського апеляційного суду та суддів місцевих судів регіону.

Ірина Фаловська та Алла Олійник були відряджені до Черкас наказом голови КЦС ВС з метою забезпечення суддів апеляційного і місцевих судів методичною інформацією з питань правозастосування на виконання п. 7 ч. 2 ст. 36 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»

На семінарі обговорювали питання щодо застосування норм процесуального права під час розгляду спорів, що виникають із цивільних правовідносин, зокрема щодо ЄСІТС та електронного судочинства, розгляду справ за участю рф та її громадян. Судді поставили багато запитань щодо порядку вирішення справ в окремому провадженні, у тому числі визнання особи недієздатною та продовження строку дії рішення про визнання особи недієздатною.

Крім того, судді ВС відповіли на запитання щодо застосування норм матеріального права у спадкових, трудових, сімейних, земельних правовідносинах, у справах щодо відшкодування шкоди, а також висвітлили актуальні правові позиції Великої Палати ВС, Об’єднаної палати і колегій КЦС ВС.

Семінар відбувся 17 листопада 2023 року у приміщенні Черкаського апеляційного суду. Участь у заході взяли майже 50 суддів апеляційного та місцевих судів Черкаської області.

Верховний Суд