Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся перший у цьому навчальному році «випуск» майбутніх волонтерів Вінницького апеляційного суду

24 жовтня 2023, 08:56

Свідоцтва про успішне завершення волонтерського курсу, фотосесія в суддівській мантії, враження від відеоролика про маленьку постраждалу від домашнього насильства, розповідь про службу підтримки Вінницького апеляційного суду та систему «Барнахус», напутні слова від керівниці апарату установи Наталі Король. Усе це під час традиційного «випуску» волонтерів отримали майже 40 майбутніх правників, які нині здобувають освіту у Вінницькому торговельно-економічному інституті.

Цій події передувало їхнє навчання у ВАС. Зокрема, про службу підтримки постраждалих від домашнього насильства в апеляційному суді та роль судових волонтерів у ній розповідала хлопцям і дівчатам її представниця – головна спеціалістка управління забезпечення судового процесу Наталя Гром.

Як повідомила під час підсумкової зустрічі зі студентами Наталя Король, більше семи тисяч справ про домашнє насильство розглядають щороку суди Вінниччини, в тому числі й апеляційна інстанція.

«Надаючи постраждалим особистий супровід, ви спробуєте відчути, що вони переживають, зрозуміти, чому потребують підтримки», – сказала керівниця апарату суду, зауваживши, що одне із завдань сервісу – не допустити повторної віктимізації (травмування) жертв сімейної тиранії.

До речі, цей «випуск» майбутніх судових волонтерів – перший у цьому навчальному році. Загалом на такий статус претендують ще 60 студентів.

Вінницький апеляційний суд