Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Член ВКККСУ Роман Сабодаш взяв участь у засіданні Діалогу з права інтелектуальної власності між Україною та ЄС

20 жовтня 2023, 10:12

19 жовтня 2023 року відбулося засідання Діалогу з права інтелектуальної власності між Україною та ЄС, у якому участь взяв член Комісії Роман Сабодаш.  

На заході також виступали представники Європейського Союзу, Вищої ради правосуддя, державної організації «Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій», Міністерства економіки України та інших органів влади. 

Співголова Діалогу, заступник керівника відділу інвестицій та інтелектуальної власності Генерального директорату з торгівлі Агата Герба привітала учасників засідання із поновленням щорічних зустрічей, остання з яких відбулася у січні 2022 року. Вона висловила вдячність українській стороні за конструктивну співпрацю, незважаючи на умови, в яких зараз перебуває країна.

Під час обговорення секції щодо інституційної реформи та розвитку законодавства у сфері прав інтелектуальної власності Роман Сабодаш зазначив, що наразі питання створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності перебуває на стадії розгляду Комісією – потрібно ідентифікувати поточний стан справ із кандидатами до цього суду, з’ясувати, як вплинули на них військові дії після повномасштабного вторгнення, а також врахувати їхнє бажання продовжувати участь у конкурсі. Він також наголосив на необхідності завершення процедури перевірки практичних завдань, виконаних кандидатами.  

Роман Сабодаш підкреслив, що Комісія працює над пошуком найкращих механізмів, щоб якомога швидше виконати свої зобов’язання у цьому контексті.

Учасники Діалогу також мали змогу обговорити низку важливих питань щодо імплементації прав інтелектуальної власності під час воєнного стану, реформи авторського права, розвитку та наближення законодавства України до aquis Європейського Союзу тощо.

Нагадаємо, Діалог з питань захисту прав інтелектуальної власності започатковано Європейською Комісією та Україною у квітні 2006 року з метою вирішення питань у сфері інтелектуальної власності, які є актуальними для обох сторін.

Вища кваліфікаційна комісія суддів України