Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вища рада юстиції внесе подання про звільнення двох суддів з посад за порушення присяги

25 квітня 2012, 12:18

На засіданні 24 квітня 2012 року Вища рада юстиції за результатами розгляду матеріалів щодо звільнення суддів з посад за загальними обставинами прийняла рішення про внесення подань до Верховної Ради України про звільнення у зв’язку з поданням заяви про відставку:
АНДРЄЄВА Миколи Петровича – з посади судді Сєвєродонецького міського суду Луганської області;
КИРИЧЕНКА Олександра Дмитровича – з посади судді Жовтневого районного суду міста Харкова.

Та про звільнення у зв’язку із досягненням шістдесяти п’яти років:
ГАЛЬЦОВОЇ Алли Федорівни – з посади судді Великоолександрівського районного суду Херсонської області.

Вищою радою юстиції було прийнято рішення про внесення подань до Верховної Ради України про звільнення двох суддів з посад за порушення присяги:
МИРОПОЛЬСЬКОГО Сергія Олексійовича – з посади судді господарського суду Сумської області (пропозицію внесено за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні голови Харківського апеляційного господарського суду Кухара В.І. від 25 січня 2012 року);
КОВАЛЬОВА Ігоря Миколайовича – з посади судді Рівненського міського суду Рівненської області (пропозицію внесено за результатами перевірки відомостей, викладених у зверненні народного депутата України Матчука В.Й. від 20 жовтня 2010 року).

За повідомленням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 21 березня 2012 року прийнято рішення внести подання про звільнення БОРКАНЮКА Михайла Михайловича з посади судді військового місцевого суду Ужгородського гарнізону у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком щодо нього.

Крім того, розглянуто та задоволено скарги судді Ялтинського міського суду Автономної Республіки Крим КОРОТКОВОЇ Любові Михайлівни на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 3 листопада 2011 року та судді Ясинуватського міськрайонного суду Донецької області БИЧКОВА Павла Юрійовича на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 17 листопада 2011 року; вказані рішення скасовані.

Детальніше про рішення Вищої ради юстиції дивіться у розділі «Оперативні результати розгляду питань порядку денного засідань Вищої ради юстиції».

Прес-служба
Вищої ради юстиції