Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання учасників Проєкту Європейської мережі рад правосуддя щодо незалежності, підзвітності та якості правосуддя

12 жовтня 2023, 11:30
5 - 6 жовтня 2023 року у Брюсселі (Бельгія) відбулося засідання учасників Проєкту Європейської мережі рад правосуддя щодо незалежності, підзвітності та якості правосуддя.
 
Під час заходу відбулися презентації самого Проєкту, діалогових груп та формату їхньої роботи, показників якості правосуддя. Зокрема, було презентовано та обговорено індикатори незалежності та підзвітності у контексті політичної приналежності суддів у різних країнах Європи. Також під час роботи у підгрупах учасники обмінялися думками про процесуальні механізми та доступ до правосуддя для вразливих груп населення.
 
За підтримки Проєкту ЄС "Право-Justice" участь у заході взяла і членкиня Вищої ради правосуддя Інна Плахтій.
 
"Співпраця представників судової влади України та ЄМРП - надзвичайно важлива у контексті розбудови демократії та верховенства права в країні, наближення його до європейських стандартів", - заявила вона.
 
Інна Плахтій відзначила підтримку європейських партнерів, яку вони надають Україні у цей складний час, а також їхнє глибоке розуміння нашої ситуації та потреб. Також вона висловила сподівання на пришвидшення процесу приєднання Вищої ради правосуддя до Мережі у якості повноцінного члена.
 
Нагадаємо, у червні цього року Вища рада правосуддя отримала статус спостерігача у Європейській мережі рад правосуддя. ЄМРП об’єднує всі ради юстиції країн-членів ЄС, що відповідають за надання підтримки судовій владі у незалежному відправленні правосуддя. Водночас, спостерігачами при ЄМРП можуть бути ради юстиції країн-кандидатів на вступ до ЄС.
 
Сторінка Проєкту ЄС "Право-Justice" у Facebook